preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Križevci

O projektu

Projekt S.M.I.L.E. (search, make, imagine, learn, express) 

 

Cilj našeg projekta je uvođenje kreativnih metoda podučavanja, mijenjanje pedagoškog pristupa, usavršavanje u području korištenja suvremenih tehnologija  te internacionalizacija škole s naglaskom na uvođenje europske dimenzije.

Provedbom projekta postići ćemo napredak i zadovoljiti potrebe za izvannastavnim aktivnostima na stranom jeziku i u području likovnog i glazbenog stvaranja, potrebu za poticanjem čitanja i unaprjeđenjem rezultata učenika u području jezičnog izražavanja, iskoristit ćemo potencijal školskog muzeja provedbom  programa koji podrazumijeva primjenu suvremenih metoda podučavanja i suvremenih tehnologija.

 

U skladu s našim potrebama odabrali smo strukturirane tečajeve na temu kreativnih metoda podučavanja, izražavanja plesom, glazbom, korištenja muzeja kao mjesta učenja, terenskg i istraživačkog učenja, robotike i iučenja kroz igru te na temu osiguravanja sredstava iz EU fondova.

 

Kreativne metode podučavanja implementirat ćemo u sva predmetna područja i izvannastavne aktivnosti te u provedbi dvaju školskih programa - program Zanimljiva lektira i program Školski muzej. Ostvarit ćemo suradnju sa školama iz inozemstva na 6 eTwinning projekata, surađivati s Gradskim muzejom, udrugom umirovljenika i Turističkom zajednicom grada Križevaca. Obilježit ćemo Europsku godinu kulturne baštine primjenjujući metodu terenskog i istraživačkog učenja uz primjenu novih tehnologija. Označit ćemo gradske znamenitosti qr kodovima i sažeti o njima najzanimljivije, a na gradskoj manifestaciji Spravišče predstavit ćemo društvenu igru kroz koju će učenici i drugi građani moći upoznati svoj grad. Učenici će učiti suradnički, istraživački, na terenu, u obrnutoj učionici, online, kroz igru, uz primjenu suvremenih tehnologija i suradnju s vršnjacima iz drugih europskih zemalja.  Postojeći tim za provedbu EU projekata dobit će dva educirana i osposobljena člana koji će imati vodeću ulogu u pripremi, provedbi i evluaciji budućih EU projekata i programa.

 

Projektom će se omogućiti razvoj jezičnih, organizacijskih i pedagoških vještina učitelja, praćenje suvremenih pedagoških trendova i  razmjena europskih primjera dobre prakse. Sudjelovanje u ovom projektu bit će poticaj učiteljima da se dalje usavršavaju, educiraju i prijavljuju na druge programe. Učenici će imati priliku razvijati kritičko i logičko razmišljanje, čitanje s razumijevanjem, razvijati digitalne, jezične i komunikacijske vještine, stvaralački se izražavati u više područja, naučiti više o europskoj kulturnoj baštini, surađivati s vršnjacima iz drugih europskih škola. Škola će ovim projektom nastaviti ostvarivati svoj dugoročni plan izgradnje identiteta škole prepoznatljive po suvremenosti korištenih metoda i tehnologija i internacionalizaciji s naglašenom europskom dimenzijom. Lokalna zajednica imat će priliku sudjelovati u aktivnostima kroz koje će upoznati lokalnu i europsku kulturnu baštinu, povijest školstva u našem kraju i aktivno sudjelovati na radionicama kroz koje će upoznati primjere dobre europske prakse koja se provodi u našoj školi.

 

Projekt će imati dugoročan utjecaj na razvoj kvalitete škole. Brojne aktivnosti predviđene projektom nastavit će se provoditi i po završetku projekta. Promjene će se vidjeti i u školskom kurikulumu uvođenjem europskog razvojnog plana, novih izvannastavnih aktivnosti i programa Zanimljiva lektira i Školski muzej.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola "Vladimir Nazor" Križevci / Ulica bana Josipa Jelačića 23, HR-48260 Križevci / os-vnazor-kc.skole.hr / ured@os-vnazor-kc.skole.hr
preskoči na navigaciju